Det är lätt att bli hängandes framför kylskåpet och fråga sig “Måste jag verkligen laga mat idag igen?”. Tyvärr är svaret oftast ja. Det är inte konstigt att fantasin

tryter när matlagning är en så återkommande del av vår vardag. Man vill inte äta samma saker varje dag men det kan också vara svårt att hitta inspiration till nya maträtter.

Att beställa hem färdiga matkassar med klara recept är ett sätt att underlätta matlagningen i vardagen. Hos linas matkasse finns flera olika kassar att välja mellan, för att passa alla smaker och hushåll. Maten levereras direkt till dörren och innehåller alla råvaror samt recept för en hel veckas middagar. Vill man inte köpa färdiga matkassar kan man istället göra en matsedel i slutet av varje vecka för att inte behöva hitta på en maträtt i sista minuten under veckan. Här har vi fem förslag på enkla men goda maträtter som passar utmärkt till en veckas matsedel. Hela matsedeln går att göra vegetarisk för att passa alla.

Potatisgratäng med en twist

Potatisgratäng är enkelt att göra och behöver egentligen inte fler ingredienser än potatis, lök och grädde. För en matigare gratäng så gör en enkel köttfärssås på köttfärs eller vegetarisk färs och krossade tomater. Lägg färsen som ett mellanlager mellan potatisen och avsluta med att hälla grädde och eventuellt lite ost över allting. Grädda som en vanlig gratäng. Enkelt och garanterat gott!

Enkel carbonara

En riktig carbonara kan vara svår att få till, trots få ingredienser är det lätt att misslyckas. Men en liknande smak går att uppnå genom att steka lök med bacon eller fikon och sedan hälla på creme fraiche, lite grädde och kryddor. Klart på 15 minuter och serveras med spaghetti såklart!

Busenkla quesadillas

En perfekt rätt när familjen inte kommer överens är quesadillas. Det är två stekta tortillabröd som kan fyllas med nästan vad som helst. Ost, skinka, paprika och tomat är en riktig klassiker, men nästan vad som helst går att lägga i. Stek på låg värme i stekpanna tills båda sidorna fått färg.

Matig sallad

En varm sommardag eller bara en stressig vardag så kan sallad vara den bästa maten. Låt den inspireras från Grekland med rödlök, oliver, fetaost och alla dina favoritgrönsaker. Servera med vitlöksbröd eller tzatziki. En snabb middag som är lätt att anpassa efter vad kylskåpet erbjuder!

Pannkakor i olika former

Pannkakan kan ofta ses som en bortglömd klassiker. Den syns mest till frukost, efterrätt till ärtsoppan eller på restaurangernas barnmeny. Men som middag fungerar den faktiskt riktigt bra med rätt tillbehör. En fläskpannkaka svänger man ihop på fem minuter plus ugnstiden. Orkar man stå och steka tunna pannkakor är istället creps en perfekt middag. Även dessa går att variera med mängder av olika röror och fyllningar. Prova gärna med räkor eller skinkröra.

Author matilda
Published
Views 864

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay