För den som gillar mat och vackra naturupplevelser är Kullabergs Matvandring ett måste. Det är en härlig upplevelse där Kullabergs vackra lövskogar och havsutsikter blandas med utsökta delikatesser från lokala, skånska producenter.

Smaka på Kullaberg

Kullen, som ligger norr om Helsingborg och sydväst om Ängelholm, är unik för Sverige på så vis att den är ett riktigt matmecka och på somrarna kryllar området av matturister. Det är därmed minst sagt passande att Kullaberg har blivit platsen för en av Sveriges mest förföriska matvandringar.

Kullabergs Matvandring drivs av charmerande Mia och hennes familj. Under fyra timmar guidar hon matvandrarna genom Kullabergs natur och på sex platser möter vandrarna uppdukade bord där de har chansen att smaka cider, charkuterier, bröd, marmelader och mycket mer. Vissa av måltiderna är uppdukade mitt i skogen medan andra avsmakas i mysiga trädgårdar. Vandringen går i ett lugnt tempo och den totala sträckan är inte mer än cirka fem kilometer men naturen är kuperad och vild så det är klokt att lämna finskorna hemma.

Author matilda
Published
Views 1510

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay