Att äta mat utomlands kan vara något av ett vågspel och om du bestämmer dig för att smaka något av nedanstående maträtter så tar du sannerligen äventyret till en helt ny nivå.

Fisk från Japan

Maträtten Fugu anses vara delikat men tillagas ofta av en sorts blåsfisk som kan ge allvarliga förgiftningssymptom vilket har lett till att endast proffskockar får tillaga rätten. En människa kan vara död inom tjugo minuter efter intag av blåsfisk.

Rutten ost från Italien

Casu Marzu är en ost som härstammar från Sardinien och som har ett mycket speciellt tillverkningssätt som kan få de flesta att tacka nej till den. Osten silas nämligen med hjälp av maskar och om inte det lät spännande nog så ska det tilläggas att maskarna lever vid tillverkningen och möjligtvis även efteråt.

Frukt från Västafrika och Jamaica

Frukten Aki är populär på Jamaica men kommer ursprungligen från västra Afrika. Dess kärnor och omogna fruktkött innehåller toxinet hypoglycin som kan leda till förgiftningssymptom som kallas för jamaicansk kräksjuka och i värsta fall leder det till döden.

Hos Vårdguiden finns rekommendationer för vad du ska göra om du blir sjuk under utlandsvistelsen.

Author matilda
Published
Views 513

Nya Inlägg

Mat allmänhet