Äter middag gör de flesta varje dag. Det kräver att man hittar på vad man vill äta, handlar råvaror till maten och tillagar dessa. Ibland kan fantasi, lust eller ork tryta, men man måste ändå äta varje dag och kanske även laga mat till sin familj och sina barn. En smidig lösning som kommit på senare år är att beställa en matkasse på nätet som levereras vid ens egen dörr. Generellt sett finns två olika typer av matkassar: Sådana med färdiga recept och menyer, och kassar med ”lösplock”, d.v.s. där man bestämmer varor helt själv precis som när man handlar i en fysisk matbutik.

Matkassar med färdiga menyer

Matkassar med färdiga menyer finns i en mängd olika varianter. Huvudprincipen för dessa är att kockar, dietister eller liknande personal hos matkasseföretaget har planerat en meny för flera dagar och skrivit ned recept för dessa. Som kund får man en färdig kasse med recept och de råvaror som behövs till varje recept, förutom kanske stekfett och vissa kryddor.

Färdiga matkassar gör att man inte behöver hitta på middagar varje dag. Man får chans att prova nya rätter och råvaror som man själv kanske inte skulle ha valt. En del kanske äter mer grönsaker tack vare matkasserätterna som ofta, som sagt, är komponerade näringsmässigt av en dietist. En ytterligare fördel är att mängden och typen av råvaror i matkassarna är exakt anpassade till de rätter och antal portioner som ska lagas. Det gör att svinnet blir mindre än om man själv storhandlar råvaror i en fysisk butik.

Det finns många olika typer av menyer i färdiga matkassar; alltifrån familjematkassar med snabblagade, barnvänliga rätter, till vegetariska kassar, viktväktarkassar och riktiga gourmetmatkassar för den som vill utforska nya recept och laga lyxigare, mer avancerad mat.

Matkassar med lösplock

De flesta större livsmedelskedjor i Sverige erbjuder idag möjlighet att beställa matvaror på nätet. Även de flesta, men inte alla, matkasseföretag med färdiga menyer erbjuder denna möjlighet. Man klickar helt enkelt runt efter de varor man vill köpa och kan söka i sökrutor och även använda filter som t.ex. glutenfritt eller laktosfritt. Det är enkelt att jämföra priser på varorna som kan sorteras på jämförelsepris, populärast o.s.v. Matkassarna levereras direkt till dörren om man vill, men kan även hämtas upp i matbutiker i vissa fall.

Flexibla alternativ

Matkassar på nätet kan beställas så ofta eller sällan man vill. Kanske vill man köra på gamla, invanda rätter då och då, och få ny inspiration andra veckor. Räknar man med den tid man sparar och att matkassarna inte ger något svinn behöver matkassar på nätet ”inte bli dyrare än att handla i fysiska butiker.” Ett flertal livsmedelsbutiker har samma priser på nätet som i fysisk butik, men viss plockavgift kan tillkomma.

Author matilda
Published
Views 914

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay