För många är det en dröm att kunna öppna en egen restaurang. Att starta upp en egen restaurangverksamhet innebär oftast mycket jobb och en period där många beslut ska tas och många saker som ska genomföras. När du har tagit beslut om att öppna en restaurang ska du registrera ett företag och skriva ner din affärsplan. Du behöver ha kapital för att kunna öppna och driva restaurangen i början. Om du inte har ett stort kapital att ta av kan du ansöka om företagslån. På krea.se kan du få olika förslag på företagsfinansiering. På krea.se kan du ansöka om lån direkt och få låneförslag inom en dag. När du använder krea.se vet du att du får det allra bästa erbjudandet för dig eftersom de konkurrensutsätter över 20 olika långivare. När du ska ansöka om företagslån kan det vara en bra idé att ha affärsplanen klar och kunna visa hur du ska kunna betala tillbaka lånet.

Ha koll på ekonomin

Det är bra att försöka ägna den första tiden till att få tillräckligt med kunskap om allt vad det innebär att öppna och driva en restaurang. Ungefär ett halvår innan du har tänkt att slå upp portarna är det bra att skaffa dig fördelaktiga avtal och ha en bra plan för ekonomin. Om du vill kunna servera alkohol till maten behöver du ansöka om serveringstillstånd. Du behöver göra ett prov för att få ett serveringstillstånd så det gäller att läsa på innan du gör provet. Det är också ungefär ett halvår innan du ska börja leta efter rätt personal. Att rekrytera personal kan ta tid och du vill hitta rätt personer att arbeta med.

Planera öppningen i god tid

När du ska öppna en restaurang behöver du också tänka på saker som betallösningar. Det kan ta en stund att sätta dig in i det så börja i tid. Du behöver ha en viss kunskap inom ekonomi och redovisning även om du kan anlita hjälp för det. Göm inte bort att teckna en företagsförsäkring. Möbler och annan restaurangutrustning behöver också införskaffas i god tid. En liten stund innan du ska öppna ska du börja marknadsföra din lansering. Planera hur du ska göra för att lyckas synas och nå ut på ett bra sätt.

Author matilda
Published
Views 182

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay