Att alltid ha knäckebröd hemma är en bra idé. Det är gott, går att variera med olika pålägg och blir i princip aldrig dåligt. Det är perfekt att alltid ha det hemma. Om du vill ha bra knäckebröd ska du kolla in gott Wasa knäcke som har olika typer av knäckebröd som alla smakar olika. Det finns bland annat knäckebröd bakat på surdeg och havre. Det som är bra med knäckebröd är att du kan variera påläggen och få olika mackor hela tiden. En annan fördel med knäckebröd är att det oftast innehåller en stor mängd fullkorn och det är något som kroppen behöver och har stor nytta av att du äter. Det har hälsofrämjande effekter och kan hjälpa till att motverka diabetes typ 2 men även hjärt- och kärlsjukdomar. Fullkorn och råg är sådant som även gör stor nytta för tarmen. När du äter vita kolhydrater höjs glukosvärdet i kroppen snabbt och det gör att blodsockret åker berg-och dalbana, vilket inte är jättebra. Fullkorn gör att blodsockret hålls på en jämnare nivå, vilket är bra för att kunna ha en god hälsa. Försök att äta fiberrikmat för ditt eget bästa

Köp knäckebröd med nyckelhålsmärkning

De ingredienser som är viktiga att hålla koll på i knäckebröd är just fibrer, socker och salt. Du vill helst äta ett knäckebröd med så mycket fibrer som möjligt och lite socker. Det är även bra om knäckebrödet du äter inte innehåller allt för höga salthalter. När du handlar kan du gå efter nyckelhålsmärkningen som innebär att brödet innehåller minst 40/100 g fullkorn. Alla Wasas produkter har nyckelhålsmärkning och därför kan du lugnt köpa alla deras knäckebröd utan att fundera. Knäckebröd är perfekt att äta om du vill höja intaget av fibrer i din kost.

Ät bröd med gott samvete

Knäckebröd kan du även ha med dig i väskan för att alltid ha med dig ett bra mellanmål eller ha ett paket på kontoret. Bröd har den senaste tiden fått en negativ stämpel, att det skulle vara ett onyttigt livsmedel. Men du kan släppa att bröd är dåligt och njuta av dina knäckemackor till fullo.

Author matilda
Published
Views 363

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay