Dags att ge sig ut i det gröna? Kanske planerar ni att ta med er mat, men tvekar för att ni inte vet vad som är lämpligt att ta med sig. Gör inte det, det finns massor med goda och enkla rätter som är lämpade att ta med sig på en utflykt. Tag till exempel tunnbrödsrullar med fyllning, hur enkelt som helst. Kycklingröra, tonfiskröra, äggröra, alternativen är många. Ett annat bra tips är att göra minipajer i muffinsformar, de går att variera i oändlighet och är väldig smidiga att packa ner i picknickkorgen. Sallader av olika varianter är alltid en bra idé, gör det enkelt! Skala ett par morrötter, skölj en knippe rädisor eller skär upp ett gäng gurkstavar. Gott och mättande!

Pastasallad är alltid en god idé

Gott med matig pastasallad

En pastasallad går hem hos de flesta och har den stora fördelen att den går att göra smakrik och matig, även till många personer. Pesto, bladspenat, lite soltorkade tomater och riven parmesan, enkelt och gott. Viktigt att tänka på när man ska ge sig ut för en middag i det gröna är att man har rätt förvaring och andra ateraljer som behövs för en lyckad picknick. Det finns många bra saker på Shopello som till exempel picknickkorgar, glas, bestick och plädar. Glöm för guds skull inte kylklamparna, de håller drycken kall och god samtidigt som att de är smidiga att läggga i botten på kylväskan.

Tänk på naturen när du förvarar maten

En ak som många glömmer när de ger sig ut för en måltid i naturen är att de inte är utrustade för att hantera det skräp som återstår efter maten. nedskräpningen ökar i Sverige och der blir mer och mer vanligt att människor lämnar t.ex. plastpåsar i naturen utan att tänka på konsekvenserna. Det tar flera hundra år för naturen att bryta ned plast vilket är helt onödigt med tanke på att det går att förhindra nedskräpning bara man tänker lite när man packar ned sin måltid.

Author
Published
Categories Uncategorized
Views 1499

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay