Pasta är för många enkel vardagsmat men det kan också vara betydligt lyxigare än så. Med rätt tillbehör och upplägg så kan det faktiskt bli riktigt festliga rätter som dessutom är enkla att tillaga. Det viktiga är att du använder pasta av hög kvalitet och tillagar den enligt anvisningarna. Om pastan blir sönderkokt är det svårt att få till en lyxig middag. Blanda med lite härliga ingredienser som till exempel skaldjur för att göra det till en riktigt bra festmåltid.

Välj pasta av hög kvalitet

Det finns otroligt många pastasorter och varumärken på marknaden. Man kan tro att det inte spelar så stor roll vilken man väljer men det gör det verkligen. Italienska Barilla är till exempel ett erkänt märke och på deras hemsida barilla.com kan du läsa allt om deras olika pastasorter. De har allt från lång och kort pasta till fyllda sorter, med andra ord allt som behövs för att du ska lyckas med din måltid. Du kan även läsa dig till flera goda recept och såser som du kan testa på nästa gång du ska laga pasta.

Gör din egen pasta

Om du vill lyxa till det lite extra kan du göra din egna pasta. Idag finns det ett bra utbud av pastamaskiner som är både billiga och enkla att hantera. Grundreceptet för egen pasta är endast mjöl och ägg som knådas ihop. Det finns både enklare varianter på pastamaskiner där du själv knådar ut degen och sådana som blandar och knådar utan att du behöver lyfta ett finger. De är förstås lite dyrare i pris. Genom att bjuda på egen pasta försäkrar du dig om att den är färsk vilket höjer måltiden ett extra snäpp. Ett annat alternativ är att köpa färsk pasta i affären om du inte har tiden att göra din egen.

Vilka tillbehör ska man satsa på?

En pasta är förstås inte komplett utan de rätta tillbehören. Därför bör du även satsa på lyxiga tillbehör och en god sås. Som vi nämnde i början av texten är skaldjur som räkor eller hummer alltid ett säkert kort. Detta kombineras med fördel med en vitvinssås eller gräddsås för extra smak. Att ha Medelhavet och framförallt Italien som inspiration brukar vara ett säkert kort som sällan misslyckas. Det går även att lyxa till det med lite oxfilé om du hellre vill ha kött till din pasta. Kombinera med lite svamp som pricken över i:et.

Author matilda
Published
Views 186

Nya Inlägg

Mat allmänhet

youplay