Måltidsersättningar är precis vad det låter som. Ersättning för den mat som du vanligen äter till frukost, lunch eller middag. Är det bra med ersättningar? Det finns både bra fabrikat och de som du kanske bär undvika. En ersättningsprodukt kan exempelvis bestå av soppa eller så kallad shake. De innehåller reducerat antal med kalorier men har alla de näringsämnen som våra kroppar behöver. Kosttillskott kan en del av oss behöva ta. Det har inte bara med viktnedgång att göra utan det handlar om att du ska få i dig din dagliga dos av vitaminer och mineraler.

En läskande smoothie

Måltidsersättningar används i första hand av dig som vill gå ner i vikt. Du kan också ta en ersättningssmoothie efter maten för att öka ditt kaloriintag om du istället vill öka i vikt. Det kan vara svårt att välja fabrikat men Yokebe har en måltidsersättning som är god och som passar de flesta. Yokebe har ett högt proteininnehåll och är därmed mättande. Dessutom innehåller den honung samt vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Till skillnad mot många andra märken är den både socker- och sötningsfri vilket inte triggar igång ett sug efter mer. Allt du behöver göra är att blanda pulvret med två deciliter valfri mjölk och dricka. Yokebe finns exempelvis att köpa på olika apotek.

När det kommer till kosttillskott kan du behöva ta dessa om du inte äter tillräckligt varierat. Även överviktiga personer kan ha näringsbrister och behöva ta tillskott. Har du någon sjukdom kan du också behöva ta tillskott men du rekommenderas alltid att rådfråga din läkare innan du börjar lägga till dem i kosten. Du ska inte heller ta kosttillskott istället för att äta en varierad kost. Är du vegan behöver du tillföra B12 eftersom detta inte finns naturligt i kosten. Du rekommenderas också att äta extra fettsyror om du vet med dig att du inte får i dig tillräckligt av dessa.

Kosttillskott och ett måttband

Studier har visat att det är viktigt när du intar dina måltider, slösa inte bort förmiddagen om du vill gå ner i vikt utan kom igång med dagen på morgonen. Det är också bra att starta dagen med en promenad i snabb takt innan du äter din frukost. Då är förbränningen högre. Äter du middag tidigt på kvällen hinner magen komma till ro innan läggdags och låter organen rensa ut slaggprodukter under natten.

Author
Published
Categories Uncategorized
Views 748

Nya Inlägg

Kall mat

Mat på utflykten

Mat allmänhet

youplay